Sari la conținut

VIDEO 50 de oameni, implicați într-o contrabandă de bani. Suma depășește două milioane de lei

  • de

Aproape 50 de oameni au fost implicați într-o contrabandă de bani. Este vorba despre 2.300.000 de lei aduși de la Moscova în Republica Moldova.

Oamenii legii au pornit o cauză penală pe faptul contrabandei cu circa 130 mii dolari, aduși în țară de pasagerii sosiți din Rusia.

„Prin comparație cu captura de contrabandă cu valută din 22 aprilie anunțată de autorități, acum banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024. Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii”, precizează IGP.

Potrivit polițiștilor, persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani.

Astfel, la revenire, persoanele au fost percheziționate la Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile, de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în țară.

Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO 50 de oameni, implicați într-o contrabandă de bani. Suma depășește două milioane de lei apare prima dată în Realitatea.md.