Sari la conținut

VIDEO Sandu a solicitat, Recean face anunțul: Programul Prima Casă Plus va fi definitivat într-o săptămână

  • de

Programul „Prima Casă Plus” va fi definitivat într-o săptămână de către Guvern. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, după ce Maia Sandu a cerut cabinetului de miniștri să actualizeze programul de creditare, destinat achiziționării locuințelor.

Șeful Executivului a dat indicații funcționarilor de la Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și ODA să pună la punct toate chestiunile necesare, pentru a putea anunța oficial lansarea programului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Până săptămâna viitoare trebuie să definitivăm programul Prima Casă Plus. O să rog Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, împreună cu ODA, Până la sfârșitul săptămânii să avem toate lucrurile puse la punct și săptămâna viitoare să putem să anunță Programul Prima Casă Plus”, a declarat Recean, în debutul ședinței Guvernului.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în anul 2018. Autoritățile susțineau că astfel vor să crească accesibilitatea la credite ipotecare, cu garanții de stat.

Ulterior, au fost create mai multe facilități pentru tineri și funcționarii din instituții publice, Pe 15 mai 2024, Maia Sandu anunța că a cerut miniștrilor să creeze programul Prima Casă Plus, pentru a oferi acces la împrumuturi pentru locuințe mai multor tineri, chiar dacă nu sunt bugetari, invocând că astfel aceștia ar putea fi motivați să rămână în țară.

Articolul VIDEO Sandu a solicitat, Recean face anunțul: Programul Prima Casă Plus va fi definitivat într-o săptămână apare prima dată în Realitatea.md.