Sari la conținut

FOTO, VIDEO Întrevedere Serebrian-Ignatiev în stânga Nistrului. Despre ce discută oficialii la Bender?

  • de

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian și așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol au o întrevedere la Bender. Reprezentanții politicci discută despre procesul de negocieri și reglementare a diferendumului transnistrean.

„În mesajul său introductiv, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a relevat problemele curente cu care se confruntă fermierii din raionul Dubăsari și instituțiile de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană”, transmite Biroul Politici pentru Reintegrare.

Conform autorităților constituționale, se va mai abordat și subiectul încălcării drepturilor drepturilor omului în regiune, inclusiv unele cazuri particulare.

La rândul său, Ignatiev a declarat presei transnistrene că pe agenda discuțiilor se numără mai multe teme, inclusiv pretinsele presiuni economici asupra regiunii separatiste, limitarea exporturilor dde marfă și importului de echipament medica, dar și alte probleme invocate dde Tiraspol.

Articolul FOTO, VIDEO Întrevedere Serebrian-Ignatiev în stânga Nistrului. Despre ce discută oficialii la Bender? apare prima dată în Realitatea.md.