Sari la conținut

VIDEO Chiar dacă afară plouă, meșterii și-au prezentat lucrările la Festivalul Tradițiilor Românești. Traian a aflat cât costă

  • de

La Grădina Botanică din Capitală se desfășoară Festivalul Tradiţiilor Româneşti. Evenimentul este organizat de către Guvernul de peste Prut, prin intermediul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) și durează trei zile.

Festivalul promovează patrimoniul românesc, desfășurate de artiști populari din România și Republica Moldova. Reporterul RLIVE TV, Traian Stoianov, a discutat cu participanții, dar și cu vizitatorii.

Un cuplu din Transilvania a venit la acest eveniment pentru a doua oară pentru a-și prezenta lucrările din ceramică vechi, confecționate manual. Prețul acestora este de 400 de lei.

Dumitru și Georgeta Silion din Bucovina au adus la Chișinău jucării, figurine. Meșterii au decis să aducă în evidență munca țăranului de altădată. Lucrările sunt confecționate manual și practică această meserie de aproximativ 15 ani. Prețul unei figurine este de 800 lei.

De asemenea, la Festivalul Tradițiilor Românești au fost aduse icoane pictate, haine naționale românești, ii românești pentru femei din Transilvania, măști populare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că serile Festivalului Tradițiilor Românești vor fi dedicate muzicii. Începând cu ora 19:00, pe scenă vor urca artiști din România. În seara de astăzi, 18 mai, publicul în va asculta pe Robin & The Backstabbers și Domino, iar duminică, 19 mai, atmosfera va fi încinsă de Direcția 5.

Publicul are acces liber la toate evenimentele Festivalului Tradițiilor Românești.

Articolul VIDEO Chiar dacă afară plouă, meșterii și-au prezentat lucrările la Festivalul Tradițiilor Românești. Traian a aflat cât costă apare prima dată în Realitatea.md.