Sari la conținut

Dragalin răspunde CRJM: „Prima dată avem un procuror-șef Anticorupție independent și imun la orice influență”

  • de

Veronica Dragalin a răspuns Centrului de Resurse Juridice (CRM) din Moldova, după ce i-a fost criticată scrisoarea care o compromite pe Tatiana Răducanu, membră demisionară a Comisiei Pre-vetting. Funcționara nu a ezitat să se laude că pentru prima dată în istoria țării „avem un procuror șef anticorpție integru și imun la orice influențe”.

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) a formulat mai multe întrebări pentru liderii CRJM. În același timp, ea a scris că nu are timp să răspundă „la toate aberațiile”, deoarece lucrează la dosare importante.

„Educația și experiența mea profesională nu demonstrează că sunt suficient de inteligentă să pot analiza informație din punct de vedere de procuror conform legislației naționale și principiile CtEDO?

Experiența mea de viață în diasporă înseamnă că nu cunosc limba română suficient de bine să pot formula propoziții mai complexe?

Sunt prima femeie pe funcție așa înaltă în sistemul procuraturii și nu de același nivel ca Dvs. sau alți bărbați importanți?

Am trăit majoritatea vieții mele într-un actual stat de drept spre deosebire de cei care tot reformează justiția în Moldova de zeci de ani cu mare succes, ridicând salarii mult mai mari ca procurorii și pe timpul oligarhilor și acum?

Am îndrăznit să ridic întrebări legitime despre o procedură care generează salarii și mai mari pentru foarte multe persoane, inclusiv rudele Dvs.?”, a scris Dragalin pe rețelele de socializare.

Dragalin a mai sugerat că CRJM are nevoie de juriști mai pregătiți. De asemenea, conform ei, acuzațiile false nu o ofensează și nu are ambiții politice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

CRJM, pe Facebook, cu șapte gânduri la o postare. Atac la PA și postarea editată despre scandalul cu Răducanu

Veronica Roșca, președinta Comisiei Juridice Numiri și Imunități, a publicat marți cererea de demisie a Tatianei Răducanu. În document, fosta funcționara vorbea despre o scrisoare parvenită în adresa instituțiilor statului, în care se invocă pretinse probleme e integritate pe care le-ar avea.

Ulterior, în presă a apărut și documentul semnat de Veronica Dragalin. Conform lui, Tatiana Răducanu ar avea legături cu Veaceaslav Platon și Ilan Șor, fapt care ar putea împiedica evaluarea corectă a integrității procurorilor și judecătorilor. Ex-membra Comisiei Pre-Vetting afirmă că informațiile invocate sunt false.

Pe de altă parte, mai multe formațiuni politice din opoziție au criticat dur situația și au cerut ca deciziile Comisiei pre-vetting să fie anulate, urmare a scandalului.

Articolul Dragalin răspunde CRJM: „Prima dată avem un procuror-șef Anticorupție independent și imun la orice influență” apare prima dată în Realitatea.md.