Sari la conținut

Moldova face istorie! 185 de elevi din clasele a IV-a au susținut în format digital testul la matematică

  • de

În premieră pentru Republica Moldova! 185 de elevi ai claselor a IV din două licee din Capitală au susținut în format digital testul la matematică, din cadrul testării naționale în învățământul primar, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

„Republica Moldova face istorie. Suntem încrezători că acest proces va continua și se va înscrie perfect în lumea digitală în care noi trăim”, a declarat Lilia Ivanov, directoarea Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Elevii care au susținut testul în format digital spun că acesta a fost interesant și mult mai simplu decât testele pe hârtie”, comunică MEC.

Testul rezolvat de către elevi a fost la calculator, pe o platformă specializată și a fost constituit din 14 itemi. Durata examenului a fost de 60 de minute.

În total, la testarea națională în învățământul primar din acest an participă 31.114 elevi din 1.084 instituții de învățământ.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Moldova face istorie! 185 de elevi din clasele a IV-a au susținut în format digital testul la matematică apare prima dată în Realitatea.md.