Sari la conținut

Serviciile secrete britanice: Rusia are probleme din cauza lipsei forței de muncă

  • de

Rusia se confruntă cu un deficit de forță de muncă, care devine o problemă semnificativă în unele sectoare. Acest lucru, potrivit European Pravda, este menționat în revizuirea zilnică a Ministerului britanic al Apărării privind războiul ruso-ucrainean.

Observatorii britanici citează estimarea ediției rusești a ziarului Izvestia, potrivit căreia Rusiei îi lipseau 4,8 milioane de lucrători în 2023. În special, industria rusă de transport și logistică nu a reușit să ocupe 25% din posturile vacante de șoferi de camioane în ultimul an.

Deficitul de forță de muncă este parțial cauzat de războiul Rusiei în Ucraina, care a dus la mobilizarea unei părți a populației apte de muncă și la emigrarea unor profesioniști calificați.

În plus, deficitul de forță de muncă s-a intensificat din cauza restricțiilor privind angajarea migranților impuse după atacul terorist ISIS-K de lângă Moscova din 22 martie 2024.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Anterior, serviciile secrete britanice au raportat că, din cauza mobilizării și a recrutării, deficitul de lucrători s-a intensificat, în special în sectorul IT.

Articolul Serviciile secrete britanice: Rusia are probleme din cauza lipsei forței de muncă apare prima dată în Realitatea.md.