Sari la conținut

VIDEO Peste 100 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară. Motivul

  • de

117 grădinițe din municipiul Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada lunilor iunie – august. Precizarea a fost făcută de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, care a menționat că activitatea va fi sistată pentru o perioadă de la două săptămâni până la o lună.

Pavaloi a declarat, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 20 mai, că decizia a fost luată în contextul în care frecvența copiilor în instituțile de educație timpurie este mai scăzută. Totodată, responsabilul a spus că copiii care nu vor merge în vacanță vor putea frecventa grădinițele din vecinătate.

„În urmă consultărilor cu părinții și ca urmare a unor sondaje efectuate în instituțiile de educație timpurie, am stabilit că pentru perioada iunie-august 2024, 117 instituții își vor sista temporar activitatea pentru o perioadă de la două săptămâni până la o lună. 98 din instituții sunt din oraș, 19 sunt din suburbii”, a precizat Andrei Pavaloi.

În perioada în care activitatea grădinițelor va fi sistată, în instituții se vor desfășura reparațiile curente și cosmetice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul VIDEO Peste 100 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară. Motivul apare prima dată în Realitatea.md.