Sari la conținut

VIDEO Șapte partide din Moldova au semnat Declarația PSDE privind condamnarea traseismului politic

  • de

Șapte partide politice proeuropene din Republica Moldova au semnat Declarația Partidului Social Democrat European (PSDE) privind condamnarea traseismului politic. Este vorba despre Platforma „Demnitate și Adevăr”, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Schimbării, Partidul „Puterea Oamenilor” și Partidul „Verde Ecologist”, în privința cărora de asemenea au fost aplicate metode obscure ale partidului de guvernare. Anunțul a fost făcut luni, 20 mai curent, de președintele PSDE, Ion Sula, într-o conferință de presă.

Partidul de guvernare PAS și opoziția parlamentară – Blocul Socialiștilor și Comuniștilor nu au dat curs Declarației, a mai adăugat Ion Sula.

„Solicităm Președintelui țării să-și exercite dreptul său, înaintând un proiect de lege în adresa Parlamentului, cu titlu de inițiativă legislativă,  care să prevină și să combată traseismul politic. În mod special, să fie introduse sancțiuni pentru acei politicieni care decid să-și trădeze promisiunile față de alegători și valorile democratice. Sancțiunea trebuie să fie una pe măsură – dacă părăsești partidul după alegeri, pierzi automat mandatul deținut. Această regulă ar descuraja traseismul și ar obliga politicienii să fie mai responsabili față de alegători”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

La final, liderul PSDE a făcut apel către toți cetățenii Republicii Moldova, societatea civilă și partenerii internaționali să se alăture acestui demers, susținând efortul comun de a duce țara noastră pe un drum corect, democratic, manifestând respect față de oameni și valorile europene.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Șapte partide din Moldova au semnat Declarația PSDE privind condamnarea traseismului politic apare prima dată în Realitatea.md.