Sari la conținut

Ministerul Educației promite reguli mai dure! Accesul neautorizat în instituțiile de învățământ ar putea fi sancționat

  • de

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, promite reguli mai dure în instituțiile de învățământ. Astfel, potrivit lui, accesul neautorizat în școli și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate. Hărțuirea profesorilor și a directorilor de școală este inacceptabilă și duce la consecințe grave. În Estonia, unde suntem la moment alături de colegi și în majoritatea lumii civilizate – nu intră nimeni în școală fără programare, a scris Dan Perciun pe Facebook.

„Voi ruga colegii din Parlament să ne sprijine în modificarea Codului Contravențional cu 2 articole noi. Primul privind ultragierea personalului didactic și al doilea privind sancționarea accesului neautorizat în instituție, contrar regulamentului intern al acesteia”, precizează Dan Perciun.

Articolul 65 (4) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ ar putea fi modificat astfel:

(1) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ, adică jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale a acestuia, în exercițiul funcției se sancționează cu amendă de la 10 la 25 de unități convenționale aplicată persoanei fizice.

(2) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ însoțită de acte de huliganism şi/sau vătămare corporală, dacă aceste acțiuni nu constituie infracțiune, se sancționează cu amendă de la 50 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei fizice sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ministerul Educației promite reguli mai dure! Accesul neautorizat în instituțiile de învățământ ar putea fi sancționat apare prima dată în Realitatea.md.