Sari la conținut

VIDEO Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, despre drumul spre Leova-Bumbăta: Acesta ne costă foarte scump

  • de

Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a anunțat la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV că un angajat al Agenției de Stat de Drumurilor a fost pus sub acuzare în dosarul penal privind corupția de la construcția drumului Leova – Bumbăta.

„Săptămâna aceasta o persoană a fost spusă spre învinuire în acest dosar. Da, este de la Administrația de Stat a Drumurilor. N-am să dau catalogări de corupție, am să spun că drumul acesta ne costă foarte scump. Și noi încercăm să vedem dacă este o normalitate în astfel de preț sau este ceva cu ieșire din comun. Avem mai multe versiuni de investigații. Este o investigație complicată”, a precizat Octavian Iachimovschi.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Precizăm că, costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta se ridică la suma de 252,23 milioane de lei, iar finalizarea lucrărilor era planificată pentru luna noiembrie a acestui an. Inițial, pentru construcția drumului erau prevăzuți 260 de milioane de lei. Un calcul elementar arată că fiecare kilometru de drum a costat circa 3,5 milioane de euro, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

Primul muzeu al corupției în Republica Moldova! Costuri supraestimate la construcția celui mai scump drum

Articolul VIDEO Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, despre drumul spre Leova-Bumbăta: Acesta ne costă foarte scump apare prima dată în Realitatea.md.