Sari la conținut

A vrut să facă un bine, dar s-a ales cu dosar penal. Ce au depistat polițiștii de frontieră la un moldovean?

  • de

Un moldovean, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, cu un certificat de înmatriculare fals. În acest sens, tânărul s-a ales cu dosar penal.

„În data de 20 mai, în jurul orei 23:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism înmatriculat în Țările de Jos, un bărbat, cetățean moldovean, în vârstă de 29 de ani. Acesta a prezentat la control un certificat de înmatriculare care a trezit polițiștilor suspiciuni cu privire la autenticitatea lui. Colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, comunică Poliția de Frontieră Română.

Astfel, în cadrul audierilor, bărbatul a declarat că a preluat autoturismul dintr-un parc auto la solicitarea unei societăți din Republica Moldova care a achiziționat anterior autoturismul, necunoscând faptul că certificatul de înmatriculare este fals.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul A vrut să facă un bine, dar s-a ales cu dosar penal. Ce au depistat polițiștii de frontieră la un moldovean? apare prima dată în Realitatea.md.