Sari la conținut

În Chișinău crește numărul cazurilor de boli diareice acute și toxiinfecții alimentare. Recomandările specialiștilor

  • de

În municipiul Chișinău se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de boli diareice acute și toxiinfecții alimentare, anunță reprezentanții din cadrul Primăriei. În acest context, autoritățile publice locale monitorizează constant situația pentru a reduce riscul apariției maladiilor infecțioase în rândul populației.

Totodată, pentru a preveni și controla aceste probleme, Primăria Chișinău întreprinde măsuri ca:

Prevenirea comerțului neautorizat: Neadmiterea și contracararea vânzării de produse alimentare, legume și fructe în locuri neautorizate.
Calitatea apei potabile: Asigurarea accesului populației la apă potabilă de calitate garantată.
Amenajarea surselor de apă: Organizarea și efectuarea lucrărilor de amenajare a surselor de apă din instituțiile preșcolare, preuniversitare și de odihnă pentru copii.
Igienizarea zonelor de agrement: Igienizarea și amenajarea zonelor de odihnă și agrement.
Salubrizare permanentă: Organizarea și efectuarea măsurilor permanente de salubrizare a sectorului și a obiectivelor, prin evacuarea deșeurilor în locuri stabilite și prevenirea formării gropilor de gunoi neautorizate.
Promovarea unui stil de viață sănătos: Promovarea activă a modului sănătos de viață.
Autoritățile spun că aceste măsuri sunt esențiale pentru menținerea sănătății publice și pentru a asigura un mediu sigur și curat pentru toți locuitorii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul În Chișinău crește numărul cazurilor de boli diareice acute și toxiinfecții alimentare. Recomandările specialiștilor apare prima dată în Realitatea.md.