Sari la conținut

Părinții care au decis să-și ducă copii la taberele de vară, trebuie să știe aceste lucruri. Care sunt ele?

  • de

În perioada estivală, taberele de odihnă pentru copii sunt suprasolicitate. În acest sens, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu un mesaj important către părinții care au decis să-și ducă copii la taberele de vară.

Pentru evitarea oricăror situații neplăcute pentru copii, ANSA recomandă părinților să meargă personal la tabără, înainte de a-și duce micuții, să se informeze despre condițiile de igienă și siguranță alimentară. Totodată, să verifice că blocul alimentar este permanent monitorizat de către inspectorii ANSA și respectă următoarele cerințe.

Condiții de igienă corespunzătoare în depozitele și blocurile alimentare;
Dotarea blocurilor alimentare cu utilaj corespunzător și cu ustensilele respective;
Deținerea unei surse sigure de alimentație cu apă potabilă a blocului alimentar;
Activitatea în cadrul blocului alimentar a personalului care deține cunoștințele necesare și îndeplinesc cerințele de sănătate;
Respectarea fluxurilor tehnologice în cadrul blocului alimentar;
Amenajarea blocurilor de igienă personală înainte de servirea meselor;
Meniul zilnic de repartiție trebuie să fie cu indicațiile: produse care pot provoca alergii sau intoleranță, gramajul produsului oferit per/copil;
Meniul trebuie afișat în loc accesibil pentru copii și coordonat cu reprezentanții ANSP; precum și alte măsuri care garantează securitatea alimentară.

„Aducem la cunoștința publicului că, înainte de deschiderea taberelor de vară, o comisie specială constituită din reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Agenției pentru supraveghere tehnică, Autorităților publice locale şi organizației sindicale verifică gradul de pregătire a taberelor”, transmite Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

De asemenea, pe toată perioada sezonului estival inspectorii instituției vor efectua controale inopinate la tabere de odihnă unde, suplimentar, vor monitoriza și supraveghea calitatea și inofensivitatea produselor alimentare achiziționate pentru alimentația copiilor, dar și pentru a oferi suport consultativ în organizarea activității personalului din blocul alimentar.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

ATENȚIE! Se interzice părinților și altor vizitatori să aducă copiilor la tabără produse alimentare ușor alterabile și interzise în consumul (hot-dog-uri, cipsuri,  apa carbogazoasă), pentru a evita cazuri de toxiinfecție alimentară. Alimentația copiilor se efectuează în baza unui meniu prestabilit.      

Articolul Părinții care au decis să-și ducă copii la taberele de vară, trebuie să știe aceste lucruri. Care sunt ele? apare prima dată în Realitatea.md.