Sari la conținut

Secetă în Republica Moldova. Fermierii cer intervenția autorităților și ajutoare europene

  • de

Asociația Forța Fermierilor cere de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) crearea cât mai urgentă a comisiilor de specialitate în raioane, care să evalueze impactul secetei. Conform agricultorilor, responsabilii trebuie să declare și stare de calamitate.

Membrii Asociației „Forța Fermierilor” susțin că situația este „fără precedent” pentru Moldova. Aceștia solicită discuții urgente la nivel de Guvern, astfel încât să fie identificate soluții pentru agricultorii afectați.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„În multe raioane din țară culturile de câmp din grupa 1 sunt afectate. Verificarea ar trebui făcută în toate raionele din țară, iar în zonele afectate de secetă să fie declarate stare de calamitate. Suplimentar solicităm Guvernului identificarea cât mai urgentă a unor măsuri de ajutor pentru fermierii afectați, inclusiv prin solicitare de ajutor de la Uniunea Europeană”, transmit reprezentanții Asociației Forța Fermierilor.

Redacția Realitatea a solicitat reacția Ministerului Agriculturii, cu referire la subiect. Revenim cu alte informații relevante.

UPDATE (14:00)

Daniela Turculeț, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Agriculturii, a comunicat redacției Realitatea că autoritatea elaborează ordinul de constituire a Comisiilor pentru Situații Excepționale la nivel de raion pentru constatarea situațiilor în fiecare caz.

„Acest ordin va fi prezentat și discutat în cadrul întâlnirii cu reprezentanții direcțiilor agricole raionale, care va avea loc mâine, la ora 8:00, și va fi difuzat pe pagina de Facebook a ministerului”, se arată în reacția transmisă.

Articolul Secetă în Republica Moldova. Fermierii cer intervenția autorităților și ajutoare europene apare prima dată în Realitatea.md.