Sari la conținut

FSB susține că scopul atacului terorist de la Crocus a fost să fie prejudiciate relațiile cu țările CSI

  • de

Cei care au ordonat atacul terorist de la Crocus City Hall intenționau să prejudicieze relațiile Rusiei cu țările CSI. Acest lucru a fost declarat de directorul FSB, Alexander Bortnikov, la o reuniune a Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale din statele membre CSI la Bishkek, transmite vineri, 24 mai curent, presa locală.

„Suntem încrezători că unul dintre scopurile celor care au ordonat acest atac terorist este de a deteriora relațiile țărilor din CSI folosind factori religioși și naționali”, a spus Bortnikov (citat de TASS).

Ba mai mult, potrivit acestuia, oponenții geopolitici ai Rusiei au plănuit să „distrugă echilibrul interetnic și interconfesional unic” al popoarelor țărilor CSI.

În martie, Bortnikov a spus că atacul terorist de la Crocus a fost pregătit de islamişti radicali, dar și serviciile speciale ucrainene au fost implicate în atac. Potrivit președintelui rus, Vladimir Putin, autorii direcți ai atacului terorist plănuiau să treacă granița cu Ucraina, unde li se pregătea „o fereastră”. Autoritățile ucrainene au negat orice implicare în atacul asupra sălii de concerte. Aripa afgană a organizației teroriste Statul Islamic interzisă în Rusia și-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Ultimile date arată că peste 20 de persoane au fost reținute în legătură cu atacul terorist. Printre aceștia, autorii direcți ai atacului sunt patru cetățeni tadjici. După ceea ce s-a întâmplat, a început o evacuare de migranți de muncă care au venit din Tadjikistan în Rusia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FSB susține că scopul atacului terorist de la Crocus a fost să fie prejudiciate relațiile cu țările CSI apare prima dată în Realitatea.md.