Sari la conținut

Grant din Austria pentru servicii sociale mai calitative în Moldova. Buzu anunță că obținem 2 milioane de euro

  • de

Un grant de două milioane de euro va fi acordat Republicii Moldova din partea Austriei. Acordul a fost agreat între Alexei Buzu, care se află la Viena, și omologul său de la Viena Johannes Rauch.

Programul este țintit să reducă sărăcia, iar resursele financiare sunt nerambursabile. Conform Ministerului Protecției Sociale, ele vor contribui la atenuarea consecințelor crizelor, asigurarea accesului la servicii de sănătate, crearea măsurilor pentru incluziunea socială, prevenirea și combaterea violenței de gen, promovarea sănătății și bunăstării copiilor și menținerea securității sociale a grupurilor vulnerabile.

„Îi mulțumesc lui Johannes Rauch pentru susținerea necondiționată și suportul continuu acordat țării noastre, pentru frumoasa colaborare pe dimensiunea socială și îmi doresc să continuăm colaborarea prin noi proiecte de asistență, schimb de experiență și consolidare a capacităților instituțiilor publice din sistemul social”, a menționat Alexei Buzu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La Viena, Alexei Buzu a avut o întrevedere și cu Martin Kocher, Ministrul Muncii și Economiei al Austriei, împreună cu acesta agreând colaborarea în domeniul politicilor din domeniu și consolidarea capacităților Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă din Moldova.

De asemenea, ministrul Muncii și Protecției Sociale a discutat și cu Directorul Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), Friedrich Stift. Cei doi oficiali au convenit să fortifice colaborarea între țara noastră și organizația de la Viena.

 

Articolul Grant din Austria pentru servicii sociale mai calitative în Moldova. Buzu anunță că obținem 2 milioane de euro apare prima dată în Realitatea.md.