Sari la conținut

Aproape toate grădinițele din Chișinău și suburbii își vor sista activitatea în această vară. Vezi lista și perioadele

  • de

Începând cu  data de 1 iunie 2024, din numărul total de 170 instituții cu învățământ preșcolar, din orașul Chișinău și suburbii, își vor suspenda activitatea temporar 117 instituții. Potrivit municipalității, sistarea activității se va face o perioadă de la 2 la 4 săptămâni, în funcție de durata lucrărilor ce trebuie efectuate în cadrul instituției.

„ Instituțiile de educație timpurie funcționează continuu, pe durata întregului an, cu o vacanță, timp în care se realizează lucrări de igienizare, dezinsecție, reparații curente și/sau capitale, cu acordarea concediilor personalului instituției, conform Codului muncii. Activitatea instituțiilor de învățământ preșcolar pe perioada de vară este stabilită astfel încât să fie respectate drepturile legale ale copiilor, părinților și angajaților.”, potrivit comunicatului de presă emis de Primăria municipiului Chișinău.

Așadar, în scopul bunei organizări a vacanței, grădinițele își vor sista activitatea după cum urmează:

Iunie – 21 instituții (oraș – 17/suburbii – 4);
Iulie – 74 instituții (oraș – 61/suburbii – 13);
August – 22 instituții (oraș – 20/suburbii – 2).

Municipalitatea precizează că în rezultatul consultărilor cu părinții, dar și ca urmare a unui sondaj ce s-a efectuat în toate instituțiile preșcolare, s-a elaborat calendarul sistării temporare a grădinițelor pe perioada vacanței de vară – https://cutt.ly/dethdjnZ

„Părinții care vor solicita printr-o cerere către directorul grădiniței instituționalizarea copiilor pe perioada sistării activității instituției pe care copiii o frecventează, vor beneficia de transferul copiilor la o altă grădiniță din vecinătate, care funcționează în perioada respectivă”, se arată în mesajul Primăriei Chișinău.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Aproape toate grădinițele din Chișinău și suburbii își vor sista activitatea în această vară. Vezi lista și perioadele apare prima dată în Realitatea.md.