Sari la conținut

Absurditate… O fetiță de 1 an s-a născut în Marea Britanie, însă autoritățile o obligă să plece din țară

  • de

Un tată al cărui copil născut în Marea Britanie este amenințat cu expulzarea din țară face un apel către Ministerul de Interne să fie mai flexibil în ceea ce privește regulile de acordare a vizelor. Massah s-a născut în Midlands, în aprilie anul trecut. Părinții ei locuiesc legal în Marea Britanie din 2021, când tatăl ei a venit aici din Iordania ca să studieze pentru un doctorat, iar mama ei l-a însoțit cu viză de ședere cu familia. Amenințarea de expulzare pentru Massah a venit după ce familia a luat-o vacanță în străinătate, în luna ianuarie, potrivit Sky News.

Întrucât statutul lui Massah nu a fost confirmat înainte ca familia să părăsească țara, ea a reintrat în Marea Britanie ca turist, iar autoritățile pur și simplu refuză să recunoască absurditatea situației. Părinții ei au încercat să solicite o viză de ședere cu familia pentru fiica lor, dar luna aceasta au primit o scrisoare de la Ministerul de Interne în care li se spunea că fiica lor „va trebui să părăsească imediat Regatul Unit” și va trebui să solicite viza din strainatate.

„În circumstanțele particulare ale cazului dumneavoastră, s-a ajuns la concluzia că necesitatea de a menține integritatea legilor de imigrare depășește efectul posibil asupra dumneavoastră/copiilor dumneavoastră”, se mai spune în scrisoare.

Tatăl lui Massah, Mohammad, spune că el și soția lui nu mai pot să doarmă noaptea din cauza situației. În ciuda faptului că avocații lor încearcă să le susțină cazul, până acum nu au făcut progrese. Ei nu vor să fie nevoiți să-și ducă copilul în Iordania pentru a aplica pentru viză din cauza instabilității din Orientul Mijlociu și sunt îngrijorați că în cazul în care ar face asta cererea ar putea fi refuzată.

Mohammad spune pentru Sky News că relația fiicei sale cu Marea Britanie va fi ciudată: „Nu îmi pot imagina cum peste ani o să-i spun povestea, că țara în care te-ai născut ți-a cerut să pleci când tu aveai doar un an”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru Sky News: „Toate cererile de viză sunt analizate cu atenție în funcție de caracteristicile individuale, în conformitate cu regulile de imigrare. Colaborăm îndeaproape cu părinții acestui copil pentru a ne asigura că primesc sprijinul și direcția de care au nevoie în ceea ce privește cererea.”

Înăsprirea politicii de imigrație a Regatului Unit a fost un angajament al guvernului, în efortul de a reduce numărul de persoane care vin ilegal în țară. Statisticile publicate săptămâna aceasta au arătat că cifra netă a migrației a scăzut ușor, dar vine în momentul în care prim-ministrul a confirmat că trimiterea solicitanților de azil în Rwanda nu va avea loc decât după alegerile generale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Absurditate… O fetiță de 1 an s-a născut în Marea Britanie, însă autoritățile o obligă să plece din țară apare prima dată în Realitatea.md.