Sari la conținut

Igor Grosu se află în Franța. Cu cine se va întâlni și despre ce va discuta?

  • de

Astăzi și mâine, 27-28 mai, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, se află într-o vizită în Franța, la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.

În cadrul vizitei, oficialul moldovean se va întâlni cu omologii săi, Președinta Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, și Președintele Senatului francez, Gérard Larcher. Igor Grosu va avea discuții și cu Președinta Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale franceze, Delphine Lingemann. Subiectele discutate în cadrul întrevederilor se vor referi la agenda europeană a Republicii Moldova și susținerea oferită de statele UE în implementarea acesteia, consolidarea cooperării parlamentare moldo-franceze și stimularea investițiilor europene.

De asemenea, Președintele Parlamentului va discuta și cu moldovenii care sunt stabiliți în Franța, după care va merge în vizită la o afacere deținută de o familie de moldoveni stabiliți în orașul francez Montreuil, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Igor Grosu se află în Franța. Cu cine se va întâlni și despre ce va discuta? apare prima dată în Realitatea.md.