Sari la conținut

În atenția șoferilor care conduc automobile electrice! Află ce măsură va fi introdusă din luna iunie

  • de

Începând cu 7 iunie 2024, autoturismele electrice vor primi plăcuțe cu numere de înmatriculare verzi. Anunțul a fost făcut de Agenția Servicii Publice (ASP).

Astfel, în această clasă intră doar automobilele cu emisii zero de CO2 : vehicule pur electrice sau cele care folosesc pilă de combustie cu hidrogen.

Potrivit ASP, pe parcursul ultimilor ani, numărul automobilelor electrice a crescut considerabil. Conform, datelor din Registrul de stat al vehiculelor, în total sunt înregistrate primar peste trei mii de automobile.

„Plăcile cu numere verzi vor fi acordate atât autovehiculelor electrice noi, cât și celor care au fost deja înmatriculate. Proprietarii de autovehicule electrice deja înmatriculate pot solicita preschimbarea plăcuțelor standart (cu numere negre) cu cele verzi. Plăcile cu numere de înmatriculare verzi vor fi un element distinctiv al autovehiculelor electrice, contribuind la o mai bună identificare a acestora în trafic și la promovarea mobilității durabile”, transmite Agenția Servicii Publice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

NOTĂ: Această măsură face parte din eforturile Guvernului Republicii Moldova de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a combate schimbările climatice, iar pentru a afla mai multe detalii despre această măsură, acesați următorul link

Articolul În atenția șoferilor care conduc automobile electrice! Află ce măsură va fi introdusă din luna iunie apare prima dată în Realitatea.md.