Sari la conținut

Sinteza ARBI: Au fost aplicate sechestre pe bunuri infracționale de aproximativ 10 milioane lei

  • de

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție (CNA) anunță că, pe parcursul săptămânii trecute, a aplicat sechestre pe bunuri infracționale în valoare de aproximativ 10 milioane de lei în cadrul unui dosar de spălare a banilor din gestiunea Centrului. Potrivit reprezentanților instituției, 1 milion de lei a fost depus pe conturile trezoreriale ale CNA.

„Ofițerii CNA au expertizat, în perioada de raport, 14 proiecte de acte normative și au remis autorilor 11 avize. De asemenea, au fost realizate 11 expertize judiciare, dintre care 6 criminalistice, 4 IT și una în domeniul imobiliar. Cinci analize operaționale au fost definitivate și alte 3 au fost inițiate, în procedură fiind 97 de analize operaționale și strategice. Direcția educație anticorupție a organizat instruiri pentru 900 de agenți publici și o vizită de studiu pentru studenții Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI”, se arată în comucatul emis de CNA.

Conform datelor, CNA a eliberat, pe parcursul săptămânii, 115 caziere de integritate, au fost recepționate 40 de apeluri la linia națională anticorupție, iar în cancelarie au fost înregistrate 1440 de materiale, inclusiv petiții de la cetățeni.

La moment, în instituțiile penitenciare sunt plasate 4 persoane, arestate în dosarele CNA.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Sinteza ARBI: Au fost aplicate sechestre pe bunuri infracționale de aproximativ 10 milioane lei apare prima dată în Realitatea.md.