Sari la conținut

Cei trei moldoveni, care desenau sicrie pe pereții Parisului: Ministerul de Externe exprimă „regretul profund”

  • de

După ce presa a scris despre trei tineri care au desenat sicrie pe pereții Parisului, diplomația de la Chișinău a publicat o reacție. Autoritatea exprimă regretul față de cele întâmplate. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) notează că autoritățile de la Chișinău sunt pe deplin dispuse să colaboreze cu partea franceză, pentru a clarifica toate circumstanțele acestor fapte și pentru a atrage persoanele responsabile la răspundere.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Ne exprimăm regretul profund pentru acest incident și condamnăm cu fermitate acțiunile acestor cetățeni, care fac parte dintr-o strategie hibridă menită să afecteze imaginea internațională a țării noastre”, notează MAE.

Amintim că, potrivit presei franceze, trei cetățeni moldoveni au fost prinși în flagrant, în timp ce desenau sicrie cu inscripția „soldatul francez din Ucraina” pe peretele unui bloc cu apartamente din Paris.

Trei moldoveni ar fi desenat sicrie pe mai mulți pereți din Paris. Au fost arestați cu vopseaua și șabloanele în mână

Articolul Cei trei moldoveni, care desenau sicrie pe pereții Parisului: Ministerul de Externe exprimă „regretul profund” apare prima dată în Realitatea.md.