Sari la conținut

Echipamentul sportiv al echipei naționale pentru Jocurile Olimpice de la Paris, scutit de taxe vamale

  • de

Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de la Paris va fi scutit de taxe vamale. În acest sens, Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind punerea în liberă circulație a echipamentului sportiv destinat Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

„Pentru fiecare sportiv sau membru al delegației care va participa la Jocurile Olimpice este necesar în jur de 35-38 de piese de echipament, atât sportiv, cat și de gală și de parade. Cheltuielile de transportare și echipare a echipei naționale sunt asigurate de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova din surse proprii, din surse atrase de la parteneri și sponsori. Designul echipamentului sportiv a fost elaborat de către CNOS împreună cu o companie din Spania, iar transportarea echipamentului va fi asigurată de către un agent economic autohton. Echipamentul de gală și paradă va fi importat din România”, se arată în comunicatul emis de Parlamentul Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că Jocurile Olimpice de la Paris vor cuprinde evenimente sportive deosebite, care vor fi organizate în locuri emblematice din capitala franceză. Miile de sportivi care vor participa la întrecerile olimpice din vară vor avea șansa să concureze în unele dintre cele mai frumoase locuri din capitala franceză, începând cu concursul de volei pe plajă de lângă Turnul Eiffel și terminând cu probele de echitație care vor avea loc în curtea Palatului de la Versailles.

Startul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris va fi dat odată cu ceremonia de deschidere, care va avea loc în ziua de 26 iulie, însă anumite competiții vor începe și cu două zile mai devreme. Comitetul francez de organizare a publicat calendarul complet încă din urmă cu doi ani, mai exact cu 724 de zile înainte de startul JO. Competiția va începe pe 24 iulie, când se vor disputa opt partide din turneul masculin de fotbal și 12 partide de rugby. În total, în cele 18 zile de competiție, la Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura 329 de probe olimpice în 32 de discipline sportive.

În cadrul acestui eveniment grandios, Republica Moldova va fi reprezentată de următorii sportivi: Anastasia NichitaIrina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Dragutan, Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olarasu, Dan Olaru, Alisa Glinka, Anna Dulce, Marin Robu, Zalina Marghieva și Mihail Latîșev. 

Articolul Echipamentul sportiv al echipei naționale pentru Jocurile Olimpice de la Paris, scutit de taxe vamale apare prima dată în Realitatea.md.