Sari la conținut

Igor Grosu, despre angajații Centrului Național Anticorupție: Trebuie să facem presiune pe ei

  • de

Președintele Parlamentului a venit cu laude la adresa angajaților Centrului Național Anticorupție, entitate despre care spune că înregistrează progrese în lupta cu corupția sistemică. Igor Grosu spune că așteaptă rezultate și din partea procurorilor anticorupție, informează ipn.md.

„Trebuie să facem presiune pe ei. În paralel, trebuie și să reformăm aceste instituții și să cerem de la ei. Vreți condiții mai bune? O să vă dăm! Vreți salarii mai bune? O să vă dăm, dar treceți întâi evaluarea. Ei trebuie să arate că fac ceva. CNA, de exemplu, o dată, de două ori pe săptămână, îi găsește pe corupți. Mari, mici, medii, îi găsesc”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a făcut apel la procurorii și judecătorii buni din sistem să dea dovadă de mai mult curaj. Șeful Legislativului spune că doar prin exercițiul de vetting se va reuși curățarea sistemului și face apel către toți cei vizați să se supună evaluării extraordinare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Sunt procurori și judecători buni. Ceea ce aștept eu și toată societatea de la ei este să aibă mai mult curaj. Nimeni nu va face curățenie în casa noastră în locul nostru. În cazul procurorilor care pleacă, e decizia lor, fiecare decide. Doamnelor și domnilor, trebuie să treceți acest exercițiu, sunt procurori care l-au trecut, nu s-a întâmplat nimic, nu cad pălăriile”, a mai spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Articolul Igor Grosu, despre angajații Centrului Național Anticorupție: Trebuie să facem presiune pe ei apare prima dată în Realitatea.md.