Sari la conținut

România VS Ucraina: Primul meci al tricolorilor la EURO 2024

  • de

Naţionala de fotbal a României a debutat astăzi, 17 iunie, la Campionatul European de fotbal, unde a întâlnit selecţionata Ucrainei. Meciul are loc pe ultramodernul stadion Allianz Arena din Munchen, Germania, transmise g4media.ro.

Selecționata României, pregătită de Edward Iordănescu, s-a calificat la EURO 2024 după ce a câștigat grupa preliminară, fără să fi pierdut vreun meci.

De cealaltă parte, Ucraina a terminat pe locul 3 grupa de calificare și a obținut biletele pentru Germania în urma disputării meciurilor de baraj, contra Bosniei-Herțegovina (scor 2-1) și Islandei (scor 2-1).

Campionatul European de fotbal a început vineri, 14 iunie, în Germania. Până la 14 iulie, 24 de echipe vor juca pentru titlul european.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Grupuri și echipe calificate în turneul final al Campionatului european de fotbal:

Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
Grupa D: Polonia, Olanda, Austria, Franța
Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina
Grupa F: Turcia, Georgia, Portugalia, Republica Cehă

Mingea oficială a turneului, denumită Fussballliebe (iubire de fotbal în germană), este dotată cu un nucleu CTR Core și include tehnologia Connected Ball, fiind o inovație absolută la un turneu final de Campionat european, potrivit gsp.ro. Asistăm la un moment important, de integrare a tehnologiilor avansate în fotbal​. Connected Ball oferă o perspectivă fără precedent asupra fiecărui element al mișcării mingii, contribuind astfel la procesul de luare a deciziilor în urma arbitrajului video.

Franța și Anglia sunt cotate cu cele mai mari șanse la titlul european, iar Portugalia se distinge printr-un lot cu jucători de talie mondială, precum Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes și Bernardo Silva.

Articolul România VS Ucraina: Primul meci al tricolorilor la EURO 2024 apare prima dată în Realitatea.md.