Sari la conținut

Rujeola nu cedează. ANSP anunță câte cazuri au fost înregistrate în Republica Moldova

  • de

De la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost înregistrate 117 cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 9 de import( România, Azerbaidjan, Marea Britanie și Germania). 55 de cazuri au fost raportate în municipiul Chișinău și 39 în raionul Sîngerei. Informația a fost oferită de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

La Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei au fost înregistrate câte un caz. La Drochia, Dondușeni, Râșcani, câte 2 cazuri, Ialoveni – 3 cazuri și Bălți – 4 cazuri. Cazurile au fost înregistrate la persoane care au vârste cuprinse între 0, 5 luni și 55 de ani.

În acest sens, ANSP atenționează repetat populația că rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să își vaccineze copiii.

„În condițiile de acoperire vaccinală joasă, înregistrată la nivel național (sub 90% pentru vaccinarea ROR la vârsta de 1 an) și a reticenței la vaccin, care persistă mai mult între membrii unor confesiuni religioase, există riscul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare”, transmite sursa citată.

Menționăm că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

„În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare”, mai comunică ANSP.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că în raionul Sîngerei a fost înregistrat un focar de rujeolă cu 11 cazuri de îmbolnăviri la copii.

Alarmant! Un focar de rujeolă, cu 11 cazuri de îmbolnăviri la copii, înregistrat în raionul Sîngerei

Articolul Rujeola nu cedează. ANSP anunță câte cazuri au fost înregistrate în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.