Sari la conținut

Un deputat socialist cere sancțiuni pentru Oazu Nantoi: Un comportament inacceptabil și lipsit de respect

  • de

„Un comportament inacceptabil și lipsit de respect, care subminează demnitatea nu doar a femeilor moldovence, ci și a instituției pe care o reprezentăm”. Este reacția deputatului Adela Răileanu cu privire la declarația scandaloasă făcută vineri, 14 iunie curent, în plenul Parlamentului de către deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Deputatul PAS a spus într-o luare de cuvânt, cu referire la tinerele care au dansat la reuniunea lui Șor de la Moscova, că moldovencele vor „deservi” soldați ruși, pe post de prostituate.

„Am așteptat cu speranță o reacție fermă din partea „Platformei femeilor deputate” dar aceasta nu a venit. Această platformă se întrunește frecvent, însă de cele mai multe ori fără consistență, iar acum, când e cel mai potrivit moment pentru a se afirma, femeile deputate au preferat să tacă în fața unei insulte atât de umilitoare.

Suntem în Parlament pentru a ne reprezenta cetățenii, pentru a apăra drepturile și demnitatea fiecăruia, și în special pentru a combate orice formă de discriminare și ură. În calitate de femei deputate, avem responsabilitatea de a ne ridica împotriva oricărei forme de discriminare și de a proteja demnitatea tuturor cetățenilor, inclusiv a mamelor, soțiilor, fiicelor și surorilor noastre.

Acest incident nu trebuie să fie trecut cu vederea și trebuie să fie un semnal clar că astfel de comportamente nu pot fi tolerate. Este imperativ ca Platforma femeilor deputate să se convoace de urgență și să condamne public acest discurs de ură și calomnie. De asemenea, Biroul Permanent al Parlamentului trebuie să se întrunească și să ia măsurile necesare pentru a sancționa acest comportament inacceptabil”, se arată în mesajul deputatului PSRM.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

RUȘINOS! Oazu Nantoi, declarație scandaloasă în Parlament: Fetele frumoase din Moldova vor „deservi” soldați ruși

Articolul Un deputat socialist cere sancțiuni pentru Oazu Nantoi: Un comportament inacceptabil și lipsit de respect apare prima dată în Realitatea.md.