Sari la conținut

Declarațiile mamei adolescentului tamponat mortal la Boldurești, de edilul localității, la judecată

  • de

Mama adolescentului de 14 ani tamponat mortal la Bodurești, raionul Nisporeni, de primarul localității, Nicanor Ciochină, a fost prezentă la ședința de judecată în acest dosar, luni, 17 iunie.

Femeia a declarat că bărbatul care i-a omorât copilul merită cea mai aspră pedeapsă.

„Merită cea mai aspră pedeapsă posibilă. Nici astăzi nu s-a uitat în partea mea. M-am uitat la el, la omul care mi-a băgat copilul în pământ. Aștept să fie o justiție corect, el va merge pe pământ, dar copilul meu putrezește”, a declarat mama adolescentului tamponat mortal la Boldurești.

La prima ședință de judecată în acest dosar, a venit și Nicanor Chiochină, care nu a făcut nicio declarație. Ședința însă a fost amânată la solicitarea avocatului primarului, care a solicitat timp pentru a face cunoștință cu materialele.

Totuși, luni, 17 iunie, mandatul de arest al lui Nicanor Ciochină a fost prelungit, iar bărbatul va mai petrece cel puțin 30 zile după gratii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Primele imagini cu primarul din Boldurești, Nicanor Ciochină, la judecătorie. Decizia instanței

Accidentul tragic a avut loc luni seara, 19 februarie, în localitatea Boldurești, raionul Nisporeni. Șoferul, care ulterior s-a constatat că era primarul localității, a tamponat mortal un minor de 14 ani și a fugit de la fața locului. La scurt timp s-a stabilit că primarul localității se afla la volanul mașinii de serviciu și a încercat să ascundă urmele impactului. Miercuri, 21 februarie, acesta a fost reținut.

A fost identificat și un complice al primarului satului Boldurești, un medic stomatolog. Oamenii legii spun că „acesta l-a ajutat (n.r pe primar) cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident”.

După ce în spațiul public au apărut informații precum că primarul de Boldurești și ex-șef IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, ar fi fost ajutat de către un factor de decizie din cadrul Procuraturii raionale Nisporeni ca să ducă în eroare ancheta în cazul copilului de 14 ani lovit mortal pe o stradă din satul Boldurești, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat că s-a autosesizat pe acest caz.

Joi, 22 februarie, Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestuia. În aceeași zi, Nicanor Ciochină a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 zile. Arestul preventiv este executat în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Avocatul primarului, Dumitru Buliga, declara că clientul său „se află într-o stare de sănătate foarte precară și nu este în stare să discute detalii despre cele întâmplate”. Totodată, avocatul a subliniat faptul că probele publicate de către poliție nu le consideră mijloace de probă.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a emis miercuri, 27 martie, un comunicat de presă în care anunță că în urma accidentului rutier din 19 februarie curent din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, în care a fost tamponat un copil, iar șoferul, care ulterior s-a aflat că este primarul localității a părăsit locul accidentului, a fost demarată o anchetă de serviciu.

În prezent, primarul satului Boldurești din Nisporeni, Nicanor Ciochină, se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Articolul Declarațiile mamei adolescentului tamponat mortal la Boldurești, de edilul localității, la judecată apare prima dată în Realitatea.md.