Sari la conținut

Deputatele din Parlament așteaptă scuze de la Oazu Nantoi pentru declarația scandaloasă

  • de

Președinta Platformei Femeilor Deputate din Parlament, Doina Gherman, a spus Europei Liberă că, la următoarea ședință a legislativului, Platforma va cere deputatului Oazu Nantoi să-și ceară scuze pentru fraza despre „moldovencele frumoase” care ar putea „deservi soldați ruși în bordeluri”.

Deputata PAS Doina Gherman, consideră că Nantoi „trebuie să-și ceară scuze pentru ofensele pe care le-a adresat”. Mai mult, Nantoi va trebuie să aducă claritate în „declarațiile făcute anterior și eventual să-și ceară scuze”.

Totuși, sursa citată scrie că Gherman este convinsă că declarațiile „au fost scoase din context” și că Nantoi „nu le-a avut în vedere”.

Platforma Femeilor Deputate reunește parlamentarele din toate partidele și a fost concepută ca un cadru de cooperare pentru promovarea drepturilor femeilor în țară, promovarea echității și egalității în drepturi a femeilor, prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, dar și pentru a contribui la promovarea independenței și abilitării economice a femeilor și a politicilor prietenoase familiei prin inițiativă și sprijin legislativ.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Oazu Nantoi a făcut declarații scandaloase de la tribuna Parlamentului. Deputatul PAS a spus într-o luare de cuvânt, cu referire la tinerele care au dansat la reuniunea lui Șor de la Moscova, că moldovencele vor „deservi” soldați ruși, pe post de prostituate. Mai exact, Nantoi s-a referit la eventuale schimbări, în condițiile instituirii în Moldova a lumii ruse.

Declarația a scandalizat opinia publică, iar unii deputați au cerut aplicarea unei sancțiuni în acest caz.

Un deputat socialist cere sancțiuni pentru Oazu Nantoi: Un comportament inacceptabil și lipsit de respect

Articolul Deputatele din Parlament așteaptă scuze de la Oazu Nantoi pentru declarația scandaloasă apare prima dată în Realitatea.md.