Sari la conținut

După 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia devine cetăţean român. Se modifică Legea cetățeniei în România

  • de

Senatul României a adoptat şi amendat marţi, 18 iunie curent, în plen un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, care stabileşte că cetăţenia română se poate acorda, la cerere, unei persoane străine care este căsătorită şi convieţuieşte în afara graniţelor cu un cetăţean român, de cel puţin 10 ani, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului, „măsurile de introducere a biometriei privesc şi înlocuirea actualului certificat de cetăţenie de hârtie cu un card electronic de cetăţenie română eliberat celui căruia i s-a acordat sau care a redobândit cetăţenia română. Cardul de cetăţenie română include un suport de stocare de înaltă securitate în care sunt memorate datele biometrice şi datele personale ale titularului”.

Rolul decizional pentru proiectul privind modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române 21/1991, (precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative îl are Camerei Deputaţilor), în a cărui dezbatere urmează să intre.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul După 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia devine cetăţean român. Se modifică Legea cetățeniei în România apare prima dată în Realitatea.md.