Sari la conținut

VIDEO PSDE lansează campania „Salvăm Referendumul”. Ce își propune să facă formațiunea politică

  • de

Partidul Social Democrat European (PSDE) a anunțat marți, 18 iunie curent, despre lansarea Campaniei Naționale „Salvăm Referendumul”. Anunțul a fost făcut de președintele PSDE, Ion Sula, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit liderului social-democrat, oamenii trăiesc astăzi sentimentul unei dezamăgiri profunde față de situația social-economică în continuă degradare: salarii și pensii mici la limita existenței, prețuri mari de trai, tarife exagerate la gaze, electricitate, lipsa locurilor de muncă, școli închise sau comasate și alte probleme sociale.

Este clar de unde provine această dezamăgire profundă: eșecul guvernării în a guverna, dezbinarea, incapacitatea de a gestiona treburile statului și egoismul lor politic au dus la degradare. Pe acest „teren fertil” de degradare a tuturor domeniilor, în special cele social-economice, direcția noastră europeană este pusă în pericol.

„În loc să unifice societatea sub un singur drapel european al dezvoltării, guvernarea PAS continuă să divizeze societatea și să monopolizeze procesul. Continuă cu agenda de partid și, în loc să construiască un front comun cu toate forțele pro-europene, au demarat agenda proprie. Incapacitatea instituțiilor statului de a extirpa cancerul alimentat de grupări criminale și fugari care, prin dezinformare și manipulare, reușesc să-și crească popularitatea și să întărească pozițiile partidelor pro-Kremlin și influența acestora”, a declarat Ion Sula.

În fața acestor provocări fără precedent, PSDE își asumă cu responsabilitate misiunea de a interveni decisiv pentru a salva aspirația noastră spre o viață mai bună.

„Facem apel către cetățeni, partidele pro-europene autentice, societatea civilă, mediul academic, oameni de artă, cultură, asociațiile profesionale, toată lumea de bună credință, pentru consolidare și conlucrare pro-activă, stabilind o agendă comună de promovare a referendumului. Lansăm Campania Națională „Salvăm Referendumul” pentru a merge printre voi, pentru a explica necesitatea și beneficiile modelului european. Împreună, putem și trebuie să construim un viitor sigur și prosper pentru Moldova”, a conchis președintele PSDE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO PSDE lansează campania „Salvăm Referendumul”. Ce își propune să facă formațiunea politică apare prima dată în Realitatea.md.