Sari la conținut

A mințit conștient despre o infracțiune. O femeie din Fălești și-a aflat pedeapsa

  • de

O femeie de 48 ani din raionul Fălești a fost condamnată la o pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 135 de ore, pentru că a mințit oamenii legii despre un pretins furt.

Inculpata, la 11 februarie 2024, aflându-se la domiciliul său din satul Musteața, raionul Fălești, a prezentat organelor de drept declarații mincinoase într-un proces penal.

„Mai exact, în cadrul audierii acesteia în calitate de parte vătămată, în cadrul procesului inițiat de organul de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Fălești, în baza plângerii depuse de către ultima, pe faptul furtului comis din domiciliul acesteia, fiind preîntâmpinată contra semnătură de către ofițerul de urmărire penală despre răspunderea penală pentru declarații mincinoase, ultima, în cadrul interogatoriului, a prezentat cu bună știință declarații mincinoase, comunicând poliției că: „în perioada de timp cuprinsă între luna decembrie 2023- februarie 2024, o persoană necunoscută, prin forțarea ușii, a pătruns în locuința ei și a sustras mijloace bănești în suma de 5000 lei, inclusiv și buletinul de identitate și pașaportul cetățeanului Republicii Moldova eliberat pe numele său și buletinul de identitate și pașaportul cetățeanului Republicii Moldova eliberat pe numele concubinului său””, transmite Procuratura Generală.

Ulterior, aceasta și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul A mințit conștient despre o infracțiune. O femeie din Fălești și-a aflat pedeapsa apare prima dată în Realitatea.md.