Sari la conținut

Doi moldoveni, găsiți fără suflare în propriile case. Unul dintre ei a lăsat țigara aprinsă

  • de

Doi bărbați de 56 și 82 ani și-au pierdut viața în urma incendiilor izbucnite în propriile locuinţe. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazurile au fost înregistrate marți, 18 iunie, în raionul Criuleni și municipiul Chișinău.

Primul caz a fost înregistrat în amiaza zilei de 18 iunie în localitatea Miclești, raionul Criuleni. Incendiul în locuință ar fi izbucnit din cauza unei țigări aprinse.

„Aici, într-o casă de locuit cu două nivele a izbucnit un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi. Incendiul a fost stins de populație până la intervenția pompierilor, iar ulterior în interiorul locuinței a fost depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 56 de ani. În urma analizei efectuate de specialiști la fața locului s-a stabilit, prealabil, că incendiul ar fi izbucnit din cauza imprudenței în timpul fumatului”, spun reprezentanții IGSU.

Un alt caz a avut loc tot în ziua de 18 iunie, într-un apartament de pe bulevardul Dacia 49/1 din municipiul Chișinău.

„Aici s-a produs un incendiu, unde au ars hainele de pe corpul unui bărbat în vârstă de 82 de ani, care s-a ales cu arsuri pe circa 40% din suprafața corpului, iar în consecință acesta a decedat. Incendiul s-a autostins până la intervenția pompierilor. O cauză prevenită a producerii incendiului ar fi nerespectarea regulilor antiincediare în timpul utilizării focului deschis”, se mai arată în comunicatul emis.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiilor urmează a fi stabilite de organele de resort.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc, printre care 25 intervenții la incendii și 19 intervenții căutare-salvare. De la început 715 de incendii, unde și-au pierdut viața 54 de persoane, inclusiv 2 minori.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Doi moldoveni, găsiți fără suflare în propriile case. Unul dintre ei a lăsat țigara aprinsă apare prima dată în Realitatea.md.