Sari la conținut

După 10 ani de performanță în logistică, la compania moldo-americană Nova Lines totul abia începe

  • de

Cei peste 150 de membri ai companiei moldo-americane de transport de mărfuri Nova Lines au sărbătorit 10 ani de activitate. La evenimentul „Crossroads Development Forum! Nova Lines – 10 years of running!”, desfășurat miercuri, 19 iunie, echipa a celebrat reușitele obținute, dificultățile depășite și lecțiile învățate, alături de oamenii care au stat la baza performanței de astăzi.

Evenimentul a adunat toți membrii echipei, parteneri de încredere și oficiali din Republica Moldova. Pentru un plus valoare, în cadrul evenimentului au fost discutate perspectivele de dezvoltare ale proiectului și beneficiile acestuia pentru societate. 

„Nova Lines – a fost mereu un pionier în domeniul de dispatch și trucking din comunitatea moldovenească. În 10 ani am trecut prin căderi și urcușuri și a trebuit să facem față la provocări inimaginabile, dar am reușit! Asta ne-a făcut mai maturi și mai pricepuți. Experiența de lucru, ca și cea de viață, formează personalități puternice – toți oamenii, care au lucrat și lucrează la Nova Lines, au făcut acest transfer de cunoștințe și valori, transformând compania într-una matură și de succes”, menționează Mihai Sava, Fondatorul NOVA LINES INC și Președintele AMALT. 

Compania prestează servicii de transport de mărfuri pentru piața din SUA, având sediul de call centru în Republica Moldova. Nova Lines are grijă să contribuie la o economie prosperă, oferind numeroase locuri de muncă acasă. Toți managerii și dispeacherii prestează servicii de calitate direct din Chișinău. Acest proiect e dezvoltat cu și pentru oameni, răspunzând zilnic la necesităților clienților și oferind condiții de muncă avantajoase. 

„O mare parte din succesul nostru s-a datorat faptului că am început să creștem o echipă de lideri și personal de suport care au jucat un rol cheie în creșterea noastră. Cunoștințele și experiența pe care oricine de la nivel administrativ până la un lider de nivel înalt le aduce într-o organizație și capacitatea organizației de a recunoaște și valorifica ceea ce fiecare persoană aduce companiei sunt motivele pentru care Nova Lines se află pe calea actuală a succesului. Fără cunoștințele și experiențele colective ale tuturor, nu am fi aici astăzi”, a declarat Jim Bednarkiewicz, Vicepreședintele Executiv NOVA LINES INC.

Nova Lines îndeamnă și alte business-uri sau companii să investească în țara noastră, pentru un viitor european acasă. 

„Vom fi ambasadorii economici ai Republicii Moldova, îndemnând alte business-uri sau companii să investească în țara noastră, care a ales drumul stabilității și normalității, drumul integrării europene. La care vrem și noi să contribuim, direct prin munca pe care o facem. Oportunitățile de investiții și normalitatea europeană e un deal cinstit, un win win pentru orice investitor, moral, dar și financiar. Și vă promit că vom contribui la aceasta”, menționează Mihai Sava, Fondatorul NOVA LINES INC și Președintele AMALT. 

Despre importanța implicării mediului de afaceri în procesul integrării europene a vorbit și vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, prezentă la eveniment. 

„Companii de succes, precum Nova Lines contribuie semnificativ la imaginea și reputația țării noastre. Prin inovația și profesionalismul vostru, creați un model de excelență și dedicare. Vă rugăm să continuați să ne sprijiniți în această misiune de a face din Republica Moldova un sinonim al calității, al inovației și progresului. În procesul de integrare europeană a Republicii Moldova  avem nevoie de mai multe asemenea exemple frumoase, de peste tot, din toate industriile.”

Ideea de a crea companiei Nova Lines a pornit încă în 2007, atunci când fondatorul acesteia, Mihai Sava a fost printre primii studenţi din Republica Moldova, beneficiari ai „Work and Travel”, program care l-a dus la Chicago. A lucrat chelner, în construcții, apoi ca și şofer de truck. După ce a revenit în Moldova, cu pași mici și dorință mare, a pus baza companiei. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul După 10 ani de performanță în logistică, la compania moldo-americană Nova Lines totul abia începe apare prima dată în Realitatea.md.