Sari la conținut

Cristina Gherasimov, în discuții cu partidele extraparlamentare, în ajunul primei Conferințe Interguvernamentale RM-UE

  • de

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, s-a întâlnit cu reprezentanții formațiunilor politice extraparlamentare în ajunul primei Conferințe Interguvernamentale Republica Moldova-UE, se anunță joi, 20 iunie curent, printr-un comunicat de presă.

Cristina Gherasimov a subliniat interesul partidelor de a contribui la procesul de pregătire a Republicii Moldova la etapa de preaderare la Uniunea Europeană.

„Am îndemnat participanții la discuție ca, împreună cu colegii din partidele lor, să se implice activ în promovarea valorilor europene în localitățile țării. De asemenea, am mulțumit partidelor care și-au manifestat interesul de a contribui la procesul de pregătire a țării la etapa de preaderare la UE”, a declarat ea.

Amintim că ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat „acordul de principiu” pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi R. Moldova, care vor începe pe 25 iunie 2024. Preşedinta Comisiei Europene în exerciţiu, Ursula von der Leyen, a calificat decizia drept „un pas uriaș” în drumul către UE și a dat asigurări că instituția va fi alături de R. Moldova și Ucraina. Decizia de începere a negocierilor a fost salutată de președinta Maia Sandu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Cristina Gherasimov, în discuții cu partidele extraparlamentare, în ajunul primei Conferințe Interguvernamentale RM-UE apare prima dată în Realitatea.md.