Sari la conținut

Nantoi pasează responsabilitatea pe umerii Moscovei, pentru declarația scandaloasă făcută în Parlament

  • de

Experții de la Moscova au dat indicații aliaților de la Chișinău, ca mesajul deputatului PAS Oazu Nantoi, despre „fetele frumoase din Moldova vor „deservi” soldați ruși”, să fie distorsionat. De această părere este alesul poporului, care spune că va veni cu unele explicații „în maniera mea” la următoarea ședință a Parlamentului.

„Declarația îmi aparține, declarația este un document integral, și se rupe din context trei rânduri. Doamna Adela Răileanu s-a indignat cel mai mult, care nu a votat condamnarea politicilor Federației Ruse de genocid în raport cu copii din Ucraina, nu a fost în Bucea, nu a votat declarația de condamnarea a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Foarte scurt, în opinia mea, cei care sunt experți în manipularea opiniei publice de la Moscova au dat indicația de a sustrage atenția opiniei publice de la mesajul de bază a declarației, că trebuie să fim uniți pentru a riposta acestor amenințări a lumii ruse care vine peste noi. Eu, probabil, am să ies la tribună, la următoarea ședință, și am să dau explicații în maniera mea”, a comentat deputatul PAS la o emisiune de la Jurnal TV.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că Oazu Nantoi a făcut declarații scandaloase de la tribuna Parlamentului. Deputatul PAS a spus într-o luare de cuvânt, cu referire la tinerele care au dansat la reuniunea lui Șor de la Moscova, că moldovencele vor „deservi” soldați ruși, pe post de prostituate. Mai exact, Nantoi s-a referit la eventuale schimbări, în condițiile instituirii în Moldova a lumii ruse.

Declarația a scandalizat opinia publică, iar unii deputați au cerut aplicarea unei sancțiuni în acest caz.

Câteva zile mai târziu, președinta Platformei Femeilor Deputate din Parlament, Doina Gherman, a spus Europei Liberă că, la următoarea ședință a legislativului, Platforma va cere deputatului Oazu Nantoi să-și ceară scuze pentru fraza despre „moldovencele frumoase” care ar putea „deservi soldați ruși în bordeluri”.

RUȘINOS! Oazu Nantoi, declarație scandaloasă în Parlament: Fetele frumoase din Moldova vor „deservi” soldați ruși

Articolul Nantoi pasează responsabilitatea pe umerii Moscovei, pentru declarația scandaloasă făcută în Parlament apare prima dată în Realitatea.md.