Sari la conținut

Până la emiterea unui ordin special, autoritățile transnistrene interzic temporar scăldatul în râul Nistru

  • de

Centrul de Igienă și Epidemiologie din Transnistria interzice înotul în Nistru până la emiterea unui ordin special. Această interdicție a fost introdusă din cauza deversării apelor uzate în Nistru în apropierea orașului Bender, scrie rupor.md.

Pe 20 iunie, Ministerul Mediului a comentat această situație.

„Laboratorul Agenției pentru Protecția Mediului a primit o solicitare urgentă de a preleva și examina probe în diferite zone ale râului. (…) În prezent, râul Nistru este considerat poluat în zona din apropierea municipiului Bendery. De îndată ce vom avea informații suplimentare, vom raporta despre aceasta”, a spus ministerul.

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a făcut apel să nu se permită adăparea animalelor în zona din aval de raionul Bender, precum și să nu se înoate în râu. Lazarencu a menționat că ministerul a fost informat că accidentul din sistemul de canalizare al orașului Bender a fost eliminat de structurile orașului.

Deversarea apelor uzate netratate în Nistru a devenit cunoscută la 19 iunie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Reamintim că, toate rezidurile din rețeaua de canalizare a orașului Bender s-a revărsat miercuri, 19 iunie, în râul Nistru, după ce aceasta s-a spart.

Articolul Până la emiterea unui ordin special, autoritățile transnistrene interzic temporar scăldatul în râul Nistru apare prima dată în Realitatea.md.