Sari la conținut

Parlamentul va avea în curând un nou secretar general? Actualul, desemnat câștigător la un alt concurs

  • de

Tamara Gheorghiţa, actualul secretar general al Parlamentului Republicii Moldova, a fost desemnată învingătoarea concursului pentru ocuparea funcției publice vacante de secretar general adjunct al Parlamentului. Zece persoane au depus dosarele pentru participare, însă doar trei au trecut în etapa următoare, inclusiv Tamara Gheorghiţa.

Între timp, la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, de astăzi, 20 iunie 2024, se va discuta despre numirea unui secretar general al Legislativului. Ședința va avea loc la ora 14:00.


Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că Tamara Gheorghiţa a fost numită în funcţia de secretar general al Parlamentului, în septembrie 2021, printr-un ordin semnat de speakerul Igor Grosu. Funcționara  este doctor în ştiinţe administrative şi are o experienţă de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanţelor şi recrutarea angajaţilor.

În anul 2019, înainte de a veni la Parlament, Tamara Gheorghiţa a fost consiliera Prim-ministrului în domeniul administraţiei publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de şef de direcţie, şef adjunct de direcţie şi consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorghiţa a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general al Parlamentului se numeşte în funcţie de către Preşedintele Parlamentului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi.

Articolul Parlamentul va avea în curând un nou secretar general? Actualul, desemnat câștigător la un alt concurs apare prima dată în Realitatea.md.