Sari la conținut

Republica Moldova, pe locul 13 în clasamentul egalității de gen. Ministrul Buzu: Ne mișcăm spre top

  • de

Republica Moldova a ajuns pe locul 13 din 146 în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Anul acesta, țara noastră a urcat în top cu șase poziții comparativ cu 2023.

„Ne mișcăm spre top! În acest an, Moldova s-a clasat pe locul 13 din 146 de țări în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Cu 6 poziții superioare comparativ cu 2023. Mai multe servicii de ocupare, mai multe creșe și mai multe grădinițe reparate, mai multe programe de susținere a afacerilor, mai multe opțiuni de utilizare a concediului de îngrijire a copilului, mai multe programe de combatere a violenței, mai multe femei în poliție – așa construim o Moldovă incluzivă”, a precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Pe parcursul ultimilor ani, ministerul a promovat mai multe inițiative pentru asigurarea echilibrului vieții familiale și profesionale, sprijinirea participării mai active a femeilor pe piața muncii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Republica Moldova, pe locul 13 în clasamentul egalității de gen. Ministrul Buzu: Ne mișcăm spre top apare prima dată în Realitatea.md.