Sari la conținut

UE a convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

  • de

Statele membre ale UE au convenit asupra celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, în special împotriva sectorului gazelor naturale lichefiate (GNL), ca răspuns la agresiunea acesteia împotriva Ucrainei. Președinția belgiană a Consiliului UE a anunțat acest lucru pe X (fostă Twitter).

🇪🇺 EU Ambassadors just agreed on a powerful and substantial 14th package of sanctions in reaction to the Russian aggression against Ukraine.

This package provides new targeted measures and maximises the impact of existing sanctions by closing loopholes.

— Belgian Presidency of the Council of the EU 2024 (@EU2024BE) June 20, 2024

Pachetul prevede noi măsuri specifice și maximizează impactul sancțiunilor existente prin eliminarea lacunelor, se arată în declarație.

Reamintim că, oficialii din 27 de țări ale UE discută despre pachetul de sancțiuni de mai bine de o lună. Noile măsuri includ o interdicție de transbordare a GNL rusesc și un plan de responsabilizare a operatorilor din UE pentru încălcarea sancțiunilor de către filialele și partenerii din țări terțe.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Anterior, presa a relatat că Germania a pus frână celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni din cauza extinderii măsurilor care ar fi obligat companiile din UE să „interzică prin contract reexporturile către Rusia și pentru utilizare în Rusia”.

Germania continuă să blocheze un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Articolul UE a convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei apare prima dată în Realitatea.md.