Sari la conținut

VIDEO Angajații din Bălți, responsabili de construcția și reparația drumurilor, nu își primesc salariile

  • de

Angajații de la „Direcția Construcții și Reparații Drumuri” (DRCD) nu-și primesc la timp salariile și sunt nevoiți să supraviețuiască dintr-un credit în altul. Potrivit directorului interimar, Cristina Sochircă, primăria orașului Bălți datorează întreprinderii peste cinci milioane de lei, transmite tvn.md.

„Oamenii iau credite, împrumută de la cineva, iar după ce primesc salariul întorc înapoi, așa ne descurcăm de la lună la lună, împrumutăm de la alții, de la rude”, a povestit un angajat.

Potrivit directorului DRCD, primarul de Bălți ar vrea ca întreprinderea municipală să falimenteze pentru a vinde terenul.

„Oamenii nu au echipament special. El pur și simplu, nu-i. În ce îi vedeți îmbrăcați, în asta lucrează ei. Tehnica securității nu există. Acele mașini, pe care le-ați văzut în video, este doar un procent din ce este acolo. Angajații nu au salarii, eu nu le pot achita și asta nu din cauza managementului prost, absolut deloc. Primăria are datorii față de întreprindere”, precizează Sochircă.

În replică, viceprimarul de Bălți, Ghenadie Șmulschii a răspuns în locul primarului, care nu a fost prezent la ședință, acuzând actualul director interimar de management defectuos al resurselor financiar.

„În patru ani, DRCD a câștigat pe evacuarea deșeurilor 15 milioane de lei. Unde sunt acești bani? De ce acești oameni nu au echipament necesar? Dacă sunteți managerul acestei întreprinderi, adresați-vă la CNA, procuratură, scrieți o adresare. Eu înțeleg că este vorba despre utilizarea irațională a 15 milioane de lei”, a menționat Ghenadie Șmulschii.

În cadrul întreprinderii municipale DRCD activează în jur de 200 de oameni.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Angajații din Bălți, responsabili de construcția și reparația drumurilor, nu își primesc salariile apare prima dată în Realitatea.md.