Sari la conținut

VIDEO LIFESTYLE cu Xenia Bugneac. Inovațiile chirurgicale în oftalmologie, în discuții cu doctorul Nicolae Bobescu

  • de

Urmărește noua ediție a emisiunii #LIFESTYLE cu Xenia Bugneac și făcând din sănătate o prioritate. În cadrul noii ediții a emisiunii, prezentatoarea a abordat subiectul inovațiilor chirurgicale în oftalmologie, cu doctorul Nicolae Bobescu, fondatorul clinicii I Vedere.

În cadrul emisiunii, specialistul a explicat ce presupune o operație la ochi astăzi.

„O intervenție chirurgicală la ochi, astăzi se efectuează cu anestezie locală. Durează în jur de 10-15 minute și este absolut nedureroasă. După intervenție, pacientul poate pleca acasă. Este o operație de ambulator și rareori este necesară spitalizarea pacientului. Este uimitor cât de repede se recuperează vederea la pacienți, astfel că a doua zi după operație sunt pacienți care văd 100%, atât la distanță, cât și de aproape, în dependență de tipul de lentilă ales, a declarat chirurgul”, a menționat Nicolae Bobescu.

Vă întrebați care este rata de restabilire a vederii depinde de tipul cristalinului ales și ce opțiuni au astăzi pacienții?

Potrivit doctorului Nicolae Bobescu, pacienții trebuie să aleagă între o lentilă monofocală sau multifocală. Cert este că toți pacienții după operație vor vedea 100% la distanță. Însă, de obicei, vor avea nevoie de ochelari ca să citească.

Mai multe detalii privind calitatea lentilelor și opțiunile care li se oferă pacienților clinicii I Vedere, vezi în emisiunea #LIFESTYLE.

Nicolae Bobescu a vorbit și despre particularitățile chirurgiei vitreoretiniene și alte detalii importante ale sănătății vederii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO LIFESTYLE cu Xenia Bugneac. Inovațiile chirurgicale în oftalmologie, în discuții cu doctorul Nicolae Bobescu apare prima dată în Realitatea.md.