Sari la conținut

„Bălți Arena”, până în 2028. Guvernul are planuri grandioase pentru capitala de nord a Moldovei

  • de

Municipiul Bălți va deveni mai atractiv pentru locuitori, antreprenori și vizitatori. Guvernul de la Chișinău a aprobat în ședința de vineri, 21 iunie curent, Programul Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare pentru anii 2024 – 2028.

Astfel, se dorește modernizarea urbanistică a centrului orașului Bălți, inclusiv a zonei pietonale, renovarea și dotarea zonei de recreere „Caiac-Canoe”, precum și construcția unui complex sportiv multifuncțional de importanță națională, de tipul „Bălți Arena”. 

„Totodată, vor fi reabilitate și extinse rețelele de apeduct și canalizare, va fi construită o nouă stație regională de epurare a apelor uzate și vor fi modernizate cartierele blocurilor de locuințe multietajate. De asemenea, urmează a fi consolidată și lărgită activitatea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Regional NORTEK, ca hub antreprenorial regional în domeniul industriilor creative.

În același timp, vor fi îmbunătățite condițiile de activitate în Zona Economică Liberă Bălți, pentru a atrage investitori strategici noi. Programul mai presupune sprijinirea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți în transformarea acesteia într-un centru universitar internațional”, se arată în comunicatul Guvernului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Investițiile necesare pentru realizarea programului constituie circa 2,7 miliarde de lei. Circa 260 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, contribuția autorităților publice locale va constitui peste 21 de milioane de lei, iar 2,4 miliarde de lei urmează a fi identificate la partenerii de dezvoltare.

Articolul „Bălți Arena”, până în 2028. Guvernul are planuri grandioase pentru capitala de nord a Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.