Sari la conținut

Peştele care costă mai mult decât o maşină de lux: Iată cum este crescut

  • de

China are ambiția supremației globale în cele mai diferite domenii. Astfel, deși pare surprinzător, a devenit principalul producător de caviar al lumii.

O singură companie chineză, care are o fermă piscicolă imensă, a ajuns să asigure cam o treime din producția mondială. Iată un peşte care valorează mai mult decât o… maşină de lux! Fiecare sturion ca acesta ascunde o comoară – caviarul, sau icrele negre. Dar nu sunt sturioni din Rusia, ci unii made în China!

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Acesta este lacul Qiandao – înseamnă “o mie de insule” – situat la 350 de kilometri sud de Shanghai. Înconjurat de munţi, este o destinaţie turistică populară pentru chinezii care fug de arşiţa verii. Tot aici, însă, se află şi sediul Kaluga Queen, cel mai mare producător de caviar din lume.

Dar caviarul provenind de la ferme piscicole nu a fost supus embargoului. Acum 15 ani, China nu avea deloc o industrie a caviarului. Acum este unul dintre cei mai mari producători din lume.

Când puietul de sturion creşte suficient de mult, este ținut trei sau patru ani, în acest loc. Apoi, peștii sunt mutați în bazine. Sturionii au o cantitate suficientă de icre abia când ajung la 8 ani – sau 15 ani, pentru cele mai valoroase exemplare.

Kaluga Queen exportă caviar în 25 de țări și lucrează cu 100 de distribuitori. Prețul pentru o cutiuță de 50 de grame pornește de la 57 de lire sterline, dar poate să treacă de o mie!

Articolul Peştele care costă mai mult decât o maşină de lux: Iată cum este crescut apare prima dată în Realitatea.md.