Sari la conținut

Alertă într-o grădiniță din România. O îngrijitoare și un copil, diagnosticați cu tuberculoză

  • de

La o grădiniță privată din Iași au fost depistate două cazuri de tuberculoză. Este vorba de un copil și un îngrijitor, care au ieșit pozitivi la testare.

Potrivit presei din România, din acest motiv, toți ceilalți copii au început tratament profilactic, iar Direcția Sanitar Veterinară a deschis o anchetă. Totodată, atât îngrijitoarea cât și copilul răspund la tratament.

Deocamdată este vorba doar despre două cazuri confirmate, dar sunt multe alte probe luate de la angajații grădiniței cât și de la ceilalți copii.

Totul a început la jumătatea lunii aprilie, atunci când femeia a început să aibă simptome, mai întâi specifice unei viroze respiratorii, după care s-a confirmat diagnosticul de tuberculoză. Aceasta a început imediat tratamentul.

Tot atunci a început și ancheta epidemiologică, după care s-a descoperit și că un copil este pozitiv la tuberculoză. Ulterior, și el a început tratamentul, iar ancheta se extinde și la alte grupe ale grădiniței.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Alertă într-o grădiniță din România. O îngrijitoare și un copil, diagnosticați cu tuberculoză apare prima dată în Realitatea.md.