Sari la conținut

O renumită insulă din Italia a rămas fără apă potabilă. Accesul turiștilor – interzisă

  • de

Insula italiană Capri a rămas fără apă potabilă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent. Din acest motiv, debarcarea turiștilor a fost interzisă.

Primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicţia sâmbătă, 22 iunie, la ora 7 dimineaţa, forţând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă. Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat, transmite G4media.ro.

Autoritățile italiene a avertizat cu privire la „o situaţie de urgenţă reală”. Ele au precizat că, deşi încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale.

„Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti care vin în Capri în fiecare zi”, a mai explicat Paolo Falco.

Locuitorii insulei pot primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, iar interdicţia privind accesul turiştilor va rămâne în vigoare până la noi ordine, a mai adăugat primarul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Insula Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri şi hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori şi atrage numeroşi turişti pe timpul verii.

Articolul O renumită insulă din Italia a rămas fără apă potabilă. Accesul turiștilor – interzisă apare prima dată în Realitatea.md.