Sari la conținut

VIDEO Procurorul-șef adjunct al PA: Sergiu Bejan este singurul învinuit în dosarul Leova-Bumbăta

  • de

Sergiu Bejan, directorul interimar al Agenției de Stat a Drumurilor (ASD) rămâne deocamdată singurul învinuit în dosarul Leova-Bumbăta. Despre acest lucru a declarat procurorul-șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, care a fost invitat la emisiunea „Realitatea te privește” de la RLIVE TV, moderată de jurnalista Valentina Ursu, ediția de vineri seara, 21 iunie curent.

„Am putea să concretizăm că doar persoana care este pusă sub învinuire, este directorul interimar al Agenției de Stat a Drumurilor. Investigația nu tratează doar prețul, dar tratează și alte aspecte cum ar fi faptul straniu, dar lucrările de construcții au început până la decizia CSE și cu mult până la încheierea contractului. Investigăm și modalitatea prin care a fost selectată compania pentru care am constatat să spunem așa unele neregularități, nerespectări ale anumitor hotărâri de Guvern și a legii la selectarea antreprenorului, dar inclusiv și prețul. Pentru că este un drum care ne costă scumpușor. La moment avem un singur învinuit, este Sergiu Bejan”, a declarat procurorul-șef adjunct al PA.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta s-a ridicat la suma de 252,23 milioane de lei. Inițial, pentru construcția drumului erau prevăzute 260 de milioane de lei. Un calcul elementar arată că fiecare kilometru de drum a costat circa 3,5 milioane de euro, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

FOTO ”Cel mai scump drum” din țară a fost finalizat. Câți bani a cheltuit statul

Articolul VIDEO Procurorul-șef adjunct al PA: Sergiu Bejan este singurul învinuit în dosarul Leova-Bumbăta apare prima dată în Realitatea.md.