Sari la conținut

24 iunie- zi de doliu național: pe ultimul drum va fi condus Spiridon Vangheli. RLIVE TV va transmite în direct

  • de

Ziua de 24 iunie a fost decretată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli. Președinta Maia Sandu a semnat un decret: drapelul de stat va fi coborât în bernă în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare.

Funeraliile vor începe luni dimineața, la ora 8:00, iar la 10:00 trupul marelui scriitor va fi expus la Palatul Național „Nicolae Sulac”. La ora 12:00 va fi condus pe ultimul drum spre Cimitirul central din Capitală, iar RLIVE TV va transmite în direct.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Spiridon Vangheli, scriitorul care întreaga sa viață a făcut literatură mare pentru cei mici, a părăsit Coliba Albastră a copilăriei și a plecat la cele veșnice. Am rămas fără Tatăl lui Guguță, însă îi vom avea mereu pe Guguță și pe ceilalți eroi creați de maestru care ne-a adus în literatura universală”, menționează președinta.

Scriitorul Spiridon Vangheli s-a stins din viață pe 21 iunie, la vârsta de 92 de ani.

Articolul 24 iunie- zi de doliu național: pe ultimul drum va fi condus Spiridon Vangheli. RLIVE TV va transmite în direct apare prima dată în Realitatea.md.