Sari la conținut

Condiții mai bune pentru polițiști! Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI va fi modernizat

  • de

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne din Chișinău va fi modernizat și dotat cu echipamente de ultimă oră. Renovările se vor face cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii.

În urma reparației, va fi amenajat un poligon de tir cu o lungime de 25 de metri și un poligon de tragere virtuală. Proiectul va asigura reabilitarea spațiilor poligonului de tragere, schimbarea rețelelor inginerești, instalarea unui nou sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat, în conformitate cu standardele de sănătate și mediu. După renovare și dotare, poligonul va putea găzdui competiții de trageri la tir atât la nivel național, cât și internațional.

„Acest proiect marchează un pas semnificativ în fortificarea abilităților profesionale ale angajaților Ministerului Afacerilor Interne. Cu sprijinul valoros al Guvernului SUA și PNUD, vom dota personalul MAI cu cunoștințele și instrumentele necesare pentru a face față provocărilor actuale și viitoare, asigurând totodată respectarea drepturilor omului și a standardelor internaționale. Investiția în pregătirea profesională a polițiștilor noștri este o investiție în siguranța cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat ministrul MAI Adrian Efros.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pe lângă proiectul de modernizare a poligonului de tragere, va fi renovat și laboratorul criminalistic din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare”. Acesta va fi înzestrat cu cele mai noi mijloace tehnice, aplicate în cadrul acțiunilor de urmărire penală.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Condiții mai bune pentru polițiști! Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI va fi modernizat apare prima dată în Realitatea.md.